Gabri met Ajax naar Juventus

AMSTERDAM - Gabri is op tijd fit voor de tweede ontmoeting donderdag van Ajax in de Europa League tegen Juventus. De Spanjaard heeft geen last meer van zijn nekblessure.

Voor Rasmus Lindgren komt de return te vroeg. Hij is nog niet helemaal hersteld van een knieblessure die hij vorige week tijdens de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen opliep. Juventus verdedigt voor eigen publiek een voorsprong van 1-2.

Ajax reist woensdag met achttien spelers naar Turijn. Trainer Martin Jol heeft dinsdag een voorlopige lijst van negentien spelers opgesteld. Hij beslist uiterlijk woensdagochtend welke speler nog afvalt. Suarez maakt geen deel uit van de selectie.

De geschorste aanvoerder stapt woensdag op eigen verzoek wel in het vliegtuig naar Turijn. Hij wil graag zijn ploeggenoten bijstaan.

Oleguer

De voetballers van Ajax genoten dinsdag van een vrije dag. Oleguer leek maandag al hersteld van de hoofdblessure die hij zaterdag op de training tijdens een botsing met Kennedy Bakirciogl├╝ opliep.

Fabio Cannavaro keert waarschijnlijk terug in de selectie van Juventus. De verdediger miste de wedstrijd vorige week in de Arena wegens een spierblessure. Trainer Alberto Zaccheroni weet nog niet of hij over Mohamed Sissoko kan beschikken. De fysiek sterke middenvelder heeft buikgriep.

NUwerk

Tip de redactie