UTRECHT - Gregoor van Dijk zal aan het eind van het seizoen FC Utrecht verlaten. Dat meldt de eredivisieclub op de website.

De 28-jarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2012, maar in onderling overleg is besloten de samenwerking eerder te beëindigen.

De voormalige aanvoerder kwam in Utrecht steeds vaker op de reservebank te zitten en uitte zijn onvrede daarover onlangs in de media. Dat viel niet zo goed bij de clubleiding.

Uitlatingen

''In januari hebben we de afspraak gemaakt dat we in maart of april verder over de toekomst zouden praten, maar uitlatingen van Gregoor in het blad Voetbal International hebben dit proces versneld'', aldus technisch directeur Foeke Booy.

Van Dijk werd voor dit interview een week geschorst. ''Het is jammer dat het zo is gelopen'', vervolgt Booy. ''Maar we zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het geen zin heeft zo nog samen door te gaan."

Overstappen

"Gregoor kan, tegen door FC Utrecht te bepalen voorwaarden, na dit seizoen overstappen naar een andere club.''

FC Utrecht heeft inmiddels sportpsycholoog Ruben Dekker toegevoegd aan de staf. Booy ontkent echter ten stelligste dat dit is gedaan wegens vermeende onrust in de spelersgroep.

''Dekker loopt hier al een tijd rond, en na een wederzijds goed verlopen proefperiode hebben we besloten hem voor vier jaar aan de club te binden. Dat besluit is trouwens al eerder genomen, maar vorige week hebben we dat geëffectueerd door een nieuwe overeenkomst te sluiten.''