De Graafschap wint op valreep

RIJSWIJK - De Graafschap heeft maandag in de eerste divisie op de valreep gewonnen bij FC Dordrecht. De koploper won door een treffer in de slotfase met 2-1. Go Ahead Eagles klom naar de tweede plaats.

De Deventenaren versloegen in eigen huis FC Den Bosch, 4-1. Cambuur Leeuwarden viel opnieuw tegen. De Friezen gingen onderuit bij Excelsior, 3-0.

Door de zege, niet geheel verdiend, houdt De Graafschap nog kans de derde periode te winnen. De Doetinchemmers zijn daarin nu uitgespeeld, met een punt voorsprong op Eindhoven.

De Brabanders hebben nog een duel tegoed, komende maandag bij Veendam. Een punt is voor Eindhoven voldoende.

Het winnende doelpunt van De Graafschap viel in de 84e minuut. Joep van den Ouweland was de maker. Jordi Buijs scoorde ook voor de lijstaanvoerder. Go Ahead Eagles, halve finalist in de nationale beker, verdrong FC Zwolle van de tweede plaats.

De club heeft nog wel vijf punten achterstand op De Graafschap, maar een wedstrijd minder gespeeld.

Excelsior staat nu vierde, ten koste van Cambuur. De Rotterdammers haalden thuis uit tegen de Friezen (3-0), onder meer door twee treffers van Luis Pedro. FC Oss blijft onderaan staan na de nederlaag (2-0) tegen Helmond Sport. RBC Roosendaal won thuis van Fortuna, 2-1.

NUwerk

Tip de redactie