Friesinger waarschijnlijk niet bij ploegenachtervolging

AMSTERDAM - Voor Anni Friesinger zitten de Olympische Winterspelen er wellicht op. De Duitse bondscoach Markus Eicher is dermate geschrokken van haar verrichtingen op de 1000 en 1500 meter dat hij de 33-jarige schaatsster buiten de selectie wil laten bij de ploegenachtervolging.

Friesinger finishte zondag als negende op de 1500 meter, niet hoog genoeg om van een revanche te spreken na de veertiende notering op de kilometer.

“Ik ben niet overtuigd van haar vormpeil”, meldt Eicher in Bild. “Momenteel neig ik sterk naar een team bestaande uit Daniela Anschütz-Thoms, Stephanie Beckert en Katrin Mattscherodt. Anni is een onzekere factor.”

Iemand sparen

De ploegenachtervolging neemt vrijdag een aanvang met de voorrondes, een dag later worden de medailles verdeeld.

Het is mogelijk dat Eicher in de series opteert voor Friesinger, om een lid van zijn dreamteam te sparen. De pupil van trainer Gianni Romme rekent erop dat ze als deelnemer van de partij is.

Goud utopisch

“Hoe langer de afstand, hoe minder problemen ik ondervind. Of ik ontgoocheld ben over mijn prestaties? Na mijn moeizame voorbereiding zou goud utopisch zijn.”

“Een medaille was het hoogst haalbare, ik heb geen fouten gemaakt, kwam kracht tekort. De verschillen waren ook niet zo groot.”

Tip de redactie