Inter-coach Mourinho drie duels geschorst

MILAAN - José Mourinho van de Italiaanse koploper Internazionale mag de komende drie competitiewedstrijden zijn ploeg niet coachen vanuit de dugout.

De Portugees is maandag door de Italiaanse bond geschorst vanwege beledigende gebaren die hij afgelopen zaterdag maakte gedurende de wedstrijd tegen Sampdoria.

Hij kreeg ook een boete van 40.000 euro opgelegd wegens sneren naar de scheidsrechters.

Het duel eindigde in 0-0. De spelers Walter Samuel en Ivan Cordoba van Inter werden voortijdig van het veld gestuurd. Zij missen de eerstvolgende wedstrijd in de Serie A.

Cambiasso en Muntari

Daarbij bleef het niet voor Inter, want Esteban Cambiasso en Sulley Muntari, die in de wedstrijd geen rode kaart kregen, zijn nog zwaarder gestraft. Zij moeten twee duels vanaf de kant toekijken, omdat ze zich misdroegen na afloop van het duel.

Mourinho kreeg de zware straf voor het ''herhaaldelijk betwisten van de beslissingen van de scheidsrechter gedurende de wedstrijd, wangedrag zoals het maken van een handboeigebaar en het beledigen van de scheidsrechter en zijn assistenten in de rust'', luidde de verklaring van de bond.

Geen uitleg

De Portugees sprak na afloop van de wedstrijd niet met de pers en heeft dus zijn handboeigebaar niet uitgelegd.

Voorzitter Massimo Moratti van Inter deed maandag een poging. ''Misschien bedoelde hij dat hij wilde dat we stopten'', zei hij.

De Italiaanse bond heeft het duidelijk gehad met Mourinho, die al herhaaldelijk is berispt en beboet voor aanvaringen met de arbiters. Hij beweert dat ze Inter voortdurend benadelen.

Belangrijke fase

''Er zijn elke keer van die gebaren die niet kunnen en opmerkingen die ergernis wekken'', vertelde directeur Giancarlo Abete van de voetbalbond.

''Het is een belangrijke fase van het seizoen waarin behoefte is aan respect voor elkaar en geen oververhitte reacties.''

NUwerk

Tip de redactie