Advocaat komt Hiddink snel tegen in kwalificatiereeks

BRUSSEL - Bondscoaches Dick Advocaat en Guus Hiddink treffen elkaar voor het eerst op 7 september in het kwalificatietoernooi voor het EK voetbal in 2012 in Polen en Oekraïne.

Advocaat reist met België af naar Turkije, waar Hiddink dan aan het roer staat. De zes landen uit groep A hebben maandag in onderling overleg het speelschema samengesteld.

De eerste wedstrijd van de Belgen is op 3 september, thuis tegen Duitsland. Hiddink speelt dan met Turkije in Kazachstan. De andere twee landen in groep 9 zijn Azerbeidzjan en Oostenrijk.

Geslaagd

Advocaat was tevreden over het programma. ''Onze doelstelling was om onze eerste twee duels tegen Duitsland en Turkije af te werken, en daar zijn we in geslaagd.''

''Duitsland heeft niet zo heel lang daarvoor deelgenomen aan het WK in Zuid-Afrika en zou misschien in een overgangsfase kunnen zitten. Turkije van zijn kant heeft dan een nieuwe trainer en zal zich aan hem moeten aanpassen.''

''Beide landen zijn in september misschien nog een beetje op zoek naar zichzelf en daar kan België eventueel van profiteren'', vond de Haagse trainer.

Het tweede treffen tussen Advocaat en Hiddink staat voor 3 juni 2011 op de rol.

Play-offs

Enkel de winnaar van de groep en de beste nummer twee plaatsen zich rechtstreeks voor de eindronde. De overige nummers twee spelen play-offs.

De kwalificatiereeks eindigt op 11 oktober 2011: België moet dan op bezoek bij Duitsland, Turkije ontvangt Azerbeidzjan.

Tip de redactie