TVM-coaches willen verder met Wüst

VANCOUVER - Lange tijd leek het onzeker of de TVM-schaatsploeg volgend seizoen nog wel een 'vrouwenafdeling' zou hebben.

TVM-directeur Arjan Bos liet de afgelopen weken geregeld doorschemeren dat het een optie was om de aflopende contracten van bijvoorbeeld Ireen Wüst en Paulien van Deutekom niet te verlengen.

Nadat Wüst zondag olympisch kampioen op de 1500 meter werd, spraken coaches Gerard Kemkers en Geert Kuiper die geruchten echter tegen.

Geen twijfel

Kemkers en Kuiper hielden zich de afgelopen periode op de vlakte over de toekomst van de TVM-ploeg. Na de gouden race van Wüst deden ze het echter voorkomen dat men nooit heeft getwijfeld om de samenwerking met de vrouwen te continueren. ''Dat is nooit aan de orde geweest'', sprak Kemkers.

En Kuiper: ''Er is nooit de intentie geweest om Ireen af te stoten. Misschien heeft de directeur dat tussen neus en lippen eens geopperd, maar dat heeft bij de technische staf nooit geleefd.''

Arjan Bos

TVM-directeur Bos maakte in diverse publicaties duidelijk dat het een reële optie was om de vrouwentak in te ruilen voor een mannensprintploeg. Of de formatie na het succes van Wüst nu ook nog serieus denkt aan het aantrekken van sprinters, is niet duidelijk.

NUwerk

Tip de redactie