Bobbers Van Calker en Jansma stellen teleur

WHISTLER - Voor Edwin van Calker en Sybren Jansma is het olympisch avontuur in de tweemansbob op een grote teleurstelling uitgelopen.

Het Nederlandse duo kon, ondanks een nieuwe slee van Nederlandse makelij, niet imponeren op de lastige baan in Whistler. Van Calker en Jansma eindigden na vier afdalingen als veertiende.

Andre Lange en Kevin Kuske haalden hun vierde olympische titel binnen. De onaantastbare titelverdedigers bleven hun landgenoten Thomas Florschütz en Richard Adjei bijna een kwart seconde voor. Brons was voor de Russen Aleksandr Zoebkov en Aleksei Voevoda.

Zelfvertrouwen

Van Calker, die opnieuw moeite had met de lastige bochtencombinatie onderin de baan, en Jansma kunnen zich nog revancheren in de viermansbob, Die wedstrijden worden op vrijdag en zaterdag gehouden.

Het zelfvertrouwen zal echter niet groot zijn.

Start

Het Nederlandse duo beschikt over een voortreffelijke start. Daarmee deden ze in Whistler mee in de top vijf. Piloot Van Calker liet echter in elke run steken vallen.

Kort voor de Spelen stond het duo met de nieuwe, in Nederland ontwikkelde slee in St. Moritz op het podium (derde). De verwachtingen voor het olympisch optreden werden daarmee hoog opgeschroefd. In Canada bleek het ijskanaal echter te lastig voor een vlekkeloze run.

NUwerk

Tip de redactie