LONDEN - Jos Verstappen behoort tot een half dozijnkandidaten voor het tweede stoeltje in het formule-1-team vanJaguar. Eerste rijder Mark Webber is al zeker van een voortzettingvan zijn loopbaan bij de Britse renstal. De Australiër haalde ditjaar zeventien van de achttien WK-punten binnen.

Het ene andere punt kwam op naam van de Brit Justin Wilson diena 11 races Minardi verliet om de tegenvallende Braziliaan AntonioPizzonia te vervangen. Wilson kreeg na afloop van de Japanse GrandPrix nog geen zekerheid over een vervolg. De Duitsers Heinz-HaraldFrentzen en Nick Heidfeld (beiden van Sauber), de OostenrijkerAlexander Wurz (McLaren testteam), de Canadees Jacques Villeneuve(BAR) en de Nederlander Verstappen (Minardi) hebben hun interessegetoond.

Het begeleidingsteam van de Limburgse coureur heeft van Jaguaral foto's en tekeningen ontvangen van Jaguar met diens sponsorsTrust, Muermans en Halfords en andere erop aangebracht.

Jaguars teamleider Tony Purnell zei dinsdag in Londen dat eendeel van de kandidaten zal worden getest. "Alle kandidaten voorons team hebben financiële ruggesteun", zei hij. "Van belang isook wat onze eigen sponsors zullen doen. Er is veel gaande. Binnentwee maanden vallen belangrijke beslissingen."