ROME - Het is stuivertje wisselen aan kop van van de Italiaanse serie A. Nadat Inter vorige week de koppositie heroverde op AS Roma, pakten de Romeinen dit weekeinde weer de eerste plaats terug. Roma won met 2-0 van Piacenza, terwijl Inter gelijkspeelde tegen Venezia (1-1).

Roma kwam tegen middenmoter Piacenza in de 14e minuut op voorsprong door een rake vrije trap van de Braziliaan Assunçao. Batistuta maakte de tweede goal. De Argentijnse spits lijkt alweer in topvorm; hij speelde pas drie wedstrijden na zijn blessure en scoorde in alledrie.

Inter begon hoopgevend tegen Venezia met een doelpunt van topschutter Christian Vieri. Het was al zijn veertiende dit seizoen. In de tweede helft kwam Venezia op gelijke hoogte doordat Filippo Maniero een strafschop benutte. Clarence Seedorf kreeg geen speeltijd bij Inter.

Juventus

JuventusChievoVerona

AC Milan

AC MilanUdinese

Strafschop

De wedstrijd keerde nadat Sjevtsjenko bij een stand van 2-1 een strafschop miste. De Oekraïense spits van Milan had er in de vijfde minuut wel een ingeschoten. Udinese nam het initiatief over en na rust leverde dat twee doelpunten op: eerst Scarlato en daarna Jorgensen. Een doelpunt van Sjevtsjenko in blessuretijd werd afgekeurd wegens buitenspel.