MADRID - Barcelona gaat door een diep dal in de Spaanse competitie. Zondag verloor de ploeg van coach Carlos Rexach opnieuw. Het werd in het eigen Nou Camp 1-0 voor het laaggeklasseerde Osasuna.

Barcelona maakte een treurige week door. Vorig weekeinde het verlies tegen Rayo Vallecano, midweeks de vervelende publicaties over vermeende seksuele uitspattingen van een aantal spelers en dan zondag een dramatische wedstrijd tegen Osasuna. Het publiek joelde de spelers van Barcelona na afloop uit. Het team van Osasuna kreeg luid applaus.

Osasuna kreeg Barcelona op vechtlust eronder. Alfredo Sanchez bezegelde het lot van de Catalanen in de tachtigste minuut. Philip Cocu was toen al een aantal minuten van het veld; eraf gestuurd na zijn tweede gele kaart in de wedstrijd. Barcelona moest de geschorste Patrick Kluivert missen. De club is nu gezakt naar de negende plaats.

Hekkensluiter Real Sociedad

De wedstrijd tussen Celta de Vigo en hekkensluiter Real Sociedad, zaterdag, had een merkwaardig verloop. Celta stond met 1-0 achter toen het in de 55e minuut de Fransman Peter Luccin als gevolg van een rode kaart kwijtraakte. Het leek helemaal mis te gaan voor Celta, maar een paar magische momenten van de Russische international Alexander Mostovoi veranderden alles. Mostovoi scoorde twee prachtgoals in zes minuten. Daarna was Sociedad murw. In blessuretijd maakte de Braziliaan Edu er nog 3-1 van. Celta staat nu tweede achter Real Madrid.

Leider Real Madrid

Real Madrid behoudt de koppositie, ook al speelde het 1-1 gelijk tegen Betis Sevilla. De Madrilenen kwamen in de 45e minuut op voorsprong door een goal van Ivan Helguera, maar Juanito van Betis trok twee minuten voor tijd de stand gelijk. Madrid staat nu drie punten voor op Celta de Vigo.

Deportivo Alaves

Deportivo La Coruna en Alaves verzuimden het gat met Real Madrid kleiner te maken. Deportivo kwam niet verder dan 1-1 tegen Bilbao, Alaves kreeg in eigen huis zelfs dik klop van Real Mallorca: 0-4. Mallorca liet zich inspireren door Roberto Losada, die twee doelpunten voor zijn rekening nam.