LIMERICK - Inge de Bruijn heeft zich afgemeld voor het trainingskamp van haar zwemploeg TZA in de Ierse plaats Limerick. De wispelturige zwemster besloot op het laatste moment niet met de Amsterdamse formatie mee te reizen.

De afzegging van De Bruijn is opvallend, omdat de Barendrechtse juist beterschap had beloofd. De olympisch kampioene trainde dit jaar veel minder dan voorheen en kwam vooral in het nieuws wanneer ze een training(skamp) had overgeslagen. Na het behalen van twee Nederlandse- en wereldtitels keek ze weer vol vertrouwen uit naar de Olympische Spelen.

Gemotiveerd

Vorige week verklaarde haar trainer Fedor Hes nog dat De Bruijn "erg gemotiveerd" is. "Daar maak ik me geen zorgen over", sprak hij toen. De afmelding van De Bruijn lijkt die opmerking niet te onderschrijven. "Maar er is geen reden tot ongerustheid", zei Hes dinsdag. "Ik heb onlangs een goed gesprek met haar gehad. Dit trainingskamp past gewoon niet in haar planning. Ze is net weer met trainen begonnen."

Spelen

Ook volgens TZA-voorzitter Cees Vervoorn is er weinig aan de hand: "Inge moet er vooral voor zorgen dat ze tijdens de Spelen in topvorm is", reageerde hij. "Daar is de sporter zelf verantwoordelijk voor. Ze zal ongetwijfeld een goede reden hebben voor deze beslissing. Inge is olympisch- en wereldkampioene. Die weet precies wat ze wil. Wij maken er ook geen punt van." Inge de Bruijn was niet bereikbaar voor commentaar.