DEN BOSCH - Tevredenheid overheerste bij trainer Ronald Koeman over de nipte en benauwde zege bij FC Den Bosch (0-1). Zijn Ajax kende een voortvarende start van de tweede competitiehelft. Over het spel zal Koeman niettemin niet tevreden zijn.

Wat dat betreft lukt het Koeman nog niet de ploeg naar zijn hand te zetten. De trainer zorgde wel voor duidelijkheid bij zijn spelers. Hij speelt het herkenbare 4-3-3-systeem, met Knopper als nummer tien achter spits Ibrahimovic (hij krijgt de voorkeur boven Machlas) en Van der Meyde en Wamberto op de flanken. Van der Vaart speelt nu links op het middenveld, Galasek op rechts.

Chivu vormt met Bergdolmo het koppel in de defensie, De Cler is linksback en het grote talent Heitinga speelt op rechts. De Australier Didulica was in Den Bosch de keeper, omdat Grim amper is hersteld van zijn blessure.

Lijstaanvoerder

Ajax eindigde het eerste deel van het seizoen met een nederlaag bij FC UtrechtFeyenoord

De verdediging was tegen het kwaliteitsarme Den Bosch het sterkste deel van Ajax. Dat is voor de trainer een geruststellende gedachte, want juist de defensie was vaak de achilleshiel. Met name aanvoerder Chivu speelde sterk en was volgens Koeman een rots in de branding.

/DOSSIEREredivisie