UTRECHT - Ook Feyenoord heeft FC Utrecht niet kunnen beroven van de ongeslagen status in de Galgenwaard. De Rotterdammers moesten tegen de strijdvaardige subtopper genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2.

Zestien maanden geleden verloor FC Utrecht voor de laatste keer op eigen veld in de competitie (tegen FC Twente

Dankzij treffers van Van den Bergh en Tanghe leidde de thuisploeg bij de rust met 2-1. Na een uur bracht Van Hooijdonk met zijn vijftiende competitietreffer de verdiende gelijkmaker op zijn naam.

Powervoetbal

Met het vertrouwde powervoetbal zette FC Utrecht het rommelige Feyenoord, dat toch ook over de nodige fysieke kracht beschikt, op eigen helft vast. Doelman Zoetebier was onzeker, rechtsback Emerton gaf Van den Berg te veel ruimte en De Haan kwam handen en voeten te kort om spits Gluscevic af te stoppen. De manier waarop FC Utrecht na ruim een half uur op 2-1 kwam, na een soepele aanval door het centrum (afgerond door Tanghe), was kenmerkend voor de defensieve kwetsbaarheid bij Feyenoord.

Van Marwijk

"Er zat in de eerste helft te weinig rust in de ploeg", concludeerde Van Marwijk. "We hadden ook moeite met de lange bal op Gluscevic. We gingen weliswaar goed de strijd aan met FC Utrecht, maar vergaten daarbij zelf te voetballen. Dat ging na de rust veel beter."

Ono

Feyenoord wacht een tikje gespannen een telefoontje van de Japanse voetbalbond af. Het Aziatische land begint eind maart met een intensieve oefencampagne voor het eindtoernooi om de wereldtitel, komende zomer in eigen land en Zuid-Korea. De kans bestaat dat middenvelder Shinji Ono, die steeds belangrijker wordt voor de Rotterdammers, door bondscoach Trousier vanaf de eerste dag wordt opgeroepen. Dat zou betekenen dat de Japanse international de beslissende maanden in de Nederlandse competitie (en wellicht Amstel Cup en UEFA-beker) mist.

Vastbinden

"Formeel hebben we nog geen verzoek gekregen. Ik zou het echt ongelofelijk vinden als we Ono al over twee maanden moeten laten gaan. Het liefst zou ik hem dan een tijdje vastbinden, want ik wil hem er in de beslissende maanden van de competitie gewoon bij hebben", vertelt Van marwijk in het Algemeen Dagblad

/DOSSIEREredivisie