Fel ADO verslaat Willem II, AZ wint van Roda JC

DEN HAAG - Een futloos Willem II kreeg zaterdag in Den Haag tegen ADO een zware nederlaag te slikken, 3-0. De score had nog hoger kunnen uitvallen. Ricky van den Bergh (2) en Santi Hulst troffen doel voor de winnende ploeg die naar de vijftiende plaats klom.

Voor Willem II groeiden de zorgen om lijfsbehoud.

ADO nam al in de eerste helft een verdiende voorsprong. De thuisploeg voetbalde veel feller dan de degradatiekandidaat uit Tilburg, die een zevental spelers miste.

Na een kwartier scoorde Van den Bergh met een vrije trap van 18 meter. Doelman Maikel Aerts was kansloos doordat de bal in de muur nog werd geraakt.

AZ

 

AZ heeft met een zege op Roda JC de zesde plaats in de eredivisie overgenomen van NAC Breda.

De landskampioen kreeg in Alkmaar wel hulp van Roda-verdediger Pa-Modou Kah, die de bal twintig minuten voor tijd ongelukkig in zijn eigen doel schoot. Rasmus Elm bepaalde de eindstand in de slotfase uit een vrije trap op 2-0.

AZ kwam door de overwinning op 35 punten, twee meer dan NAC dat vrijdag al verloor bij NEC. De Alkmaarders hebben nog een punt achterstand op nummer vijf Heracles. De ploeg uit Almelo ontvangt zondag koploper PSV.

NUwerk

Tip de redactie