Haase niet in Belgrado

RIJSWIJK - Tennisser Robin Haase heeft zich afgemeld voor het challengertoernooi van Belgrado. Haase liep donderdag een voedselvergiftiging op en besloot niet naar de Servische hoofdstad af te reizen.

Haase zou in Belgrado voor de derde keer gebruikmaken van zijn beschermde ranking. Die biedt tennissers die langdurig geblesseerd zijn geweest de mogelijkheid zonder de benodigde positie op de wereldranglijst aan acht grote toernooien deel te nemen.

Haase mag dat nu nog zes keer doen.

In principe wil hij op die manier aan Roland Garros en Wimbledon deelnemen. ''Ik voel me nu weer goed, maar durfde het risico niet te nemen dat ik me ter plekke alsnog ziek moest melden'', vertelde hij zaterdag.

Sluiter

In dat geval had Haase, die over een week op het ATP-toernooi van Delray Beach wil tennissen, een kans op rechtstreekse plaatsing voor een hoofdtoernooi verspeeld. De afzegging van Haase leverde Raemon Sluiter een plaats in het hoofdtoernooi op.

Igor Sijsling en Jesse Huta Galung deden zaterdag tevergeefs een gooi naar het hoofdtoernooi in Marseille.

Beide Nederlandse tennissers verloren in de eerste kwalificatieronde van een Fransman: Sijsling van Nicolas Mahut, Huta Galung van Laurent Recouderc. Thiemo de Bakker meldde zich af voor het ATP-toernooi in de Zuid-Franse havenstad.

Tip de redactie