Söderling naar finale in Rotterdam

ROTTERDAM - De Zweed Robin Söderling heeft zaterdag de finale bereikt van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.

Zijn tegenstander komt uit de partij tussen de Serviër Novak Djokovic en de Rus Michail Joezjni.

Söderling was twee jaar geleden al finalist in Ahoy. Hij verloor toen van de Fransman Michael Llodra. Davidenko strandde voor de derde keer in de halve finales. De Rus nam voor de zevende keer deel aan het ATP-toernooi van Rotterdam.

Tiebreak

Söderling had in de tien eerdere ontmoetingen zes keer gewonnen van de Rus, zaterdag was het de eerste keer dat hij tegen Davidenko een tiebreak won.

Dat gebeurde aan het einde van de eerste set waarin hij een break voor was gekomen maar later zijn opslag inleverde. In de tweede set benutte Söderling bij 4-4 een breekpunt om de partij daarna uit te serveren.

'Iets meer geluk'

''Het was zwaar, het is altijd lastig tennissen tegen Nikolai. Hij is een van de beste 'returners' van de wereld'', vertelde Söderling.

''We hebben al zo vaak tegen elkaar gespeeld en het is atlijd heel spannend. Vandaag had ik misschien op de beslissende momenten net iets meer geluk.''

Tip de redactie