VOLENDAM - Trainer Edward Sturing heeft per direct zijn ontslag ingediend bij FC Volendam. Dat maakte de eerstedivisieclub zaterdag bekend.

FC Volendam had de trainer voor een seizoen gehuurd van Vitesse. Sturing is formeel ook nog in dienst van de Arnhemmers.

Oud-Volendamprof en assistent-trainer Johan Steur is voorlopig aangesteld als hoofdtrainer.

Hij wordt bijgestaan door jeugdtrainer Richard Stricker omdat ook Sturings tweede assistent Ab Plugboer vertrekt. Volendam, dat vorig seizoen uit de eredivisie degradeerde, staat op de teleurstellende 14e plaats in de Jupiler League.

Adelaar

De 46-jarige Sturing volgde in juni Frans Adelaar op, die aan de slag ging bij Sparta. De voormalige speler van De Graafschap en Vitesse begon zijn trainersloopbaan in 1998 als assistent-trainer bij Vitesse.

Bij de Arnhemse club werd hij later onder meer ook hoofdtrainer en hoofd opleidingen.

Jeugdopleiding

In 2006 vertrok Sturing naar PSV waar hij de functie hoofd jeugdopleiding kreeg. Nog geen jaar later nam hij namens de Eindhovenaren de prijs voor beste jeugdopleiding in ontvangst. In de zomer van 2008 keerde Sturing terug naar Vitesse als assistent van Westerhof.

Na het ontslag van Westerhof belandde Sturing in Arnhem op een zijspoor. Hij kon zich moeilijk vinden in Westerhofs opvolger Theo Bos.

De Eerbeker hield zich alleen nog maar bezig met scoutingwerk en wedstrijdanalyses voor het eerste elftal, totdat Volendam zich meldde.

Welke functie Sturing bij terugkeer in Arnhem gaat vervullen, is nog onduidelijk. Zijn contract met Vitesse loopt nog door tot 2011.