Joezjni klopt Monfils in Rotterdam

ROTTERDAM - De Rus Michail Joezjni heeft vrijdagavond als laatste de halve finales bereikt van het ABN Amro World Tennis Tournament. Joezjni, winnaar in Rotterdam in 2007, versloeg de Fransman Gaël Monfils in drie sets: 5-7 6-2 6-3.

Joezjni neemt het zaterdagavond op tegen de Serviër Novak Djokovic, de nummer één van de plaatsingslijst. In de andere halve finale treffen de Rus Nikolai Davidenko en de Zweed Robin Söderling elkaar. Die partij begint zaterdag om 14.00 uur.

Voor Joezjni wordt het hoe dan ook een zware klus. Terwijl Djokovic vrijdag genoot van een rustdag - zijn tegenstander, de Duitser Florian Mayer, had zich teruggetrokken wegens een hamstringblessure - stond de 27-jarige Rus een kleine drie uur op de baan.

Na setverlies liep hij in het tweede bedrijf uit naar een 5-1-voorsprong maar Monfils gaf zich niet gewonnen en verijdelde het ene na het andere setpunt.

Meer geluk

''Of ik mentaal uiteindelijk de sterkste was? Ik weet het niet. Ik denk dat ik gewoon wat meer geluk had'', analyseerde de Rus nadat hij ook de derde set - begonnen met een break achter - had gewonnen.

''Ik houd van deze stad'', lachte Joezjni, die in 2007 ten koste van de Kroaat Ivan Ljubicic het toernooi won.

NUwerk

Tip de redactie