DOETINCHEM - De Graafschap heeft vrijdag op de eigen Vijverberg een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. De koploper van de Jupiler League verloor met 2-3 van FC Emmen, dat zich als nummer negentien van de ranglijst ernstig zorgen maakt over degradatie.

et verschil tussen De Graafschap en naaste belager Go Ahead Eagles blijft daardoor vier punten.

Vijf van de negen wedstrijden die op het programma stonden gingen niet door vanwege de winterse omstandigheden.

De Graafschap had de afgelopen dagen een tent op het speelveld in Doetinchem staan, waardoor de wedstrijd tegen Emmen toch door kon gaan. Drie andere duels op kunstgras werden ook afgewerkt. FC Zwolle won in eigen stadion met 1-0 van Telstar,

FC Volendam moest op eigen veld buigen voor AGOVV (0-1). De wedstrijd tussen FC Omniworld en MVV eindigde onbeslist (1-1).

Grote man

Ruud ter Heide was de grote man bij Emmen. Hij maakte op de Vijverberg twee doelpunten. De derde treffer van Emmen kwam op naam van Hans Denissen. Voor De Graafschap scoorden Berry Powel en Soufian El Hassnaoui.

FC Zwolle dankte de zege op Telstar aan een doelpunt halverwege de eerste helft van Danny Schreurs. AGOVV, dat deze week contractverlenging overeen kwam met hoofdtrainer John van den Brom, klopte het geplaagde Volendam.

Enige goal

Edgar Manucharyan, gehuurd van Ajax, maakte bij zijn debuut de enige goal. De Armeense aanvaller speelde tot voor kort bij HFC Haarlem, maar belandde na het faillissement van die club bij AGOVV.