Söderling en Davidenko verder in Rotterdam

ROTTERDAM - De Zweedse tennisser Robin Söderling heeft vrijdag de halve finales bereikt van het ABN AMRO World Tennis Tournament.

De finalist van 2008 versloeg in de kwartfinales de Fransman Julien Benneteau met duidelijke cijfers: 6-0 6-1. In de halve finales treft Söderling de Rus Nikolai Davidenko.

Söderling kon terugkijken op een sterke partij. ''Een perfecte wedstrijd? Die bestaan niet. Ik speelde wel beter dan de afgelopen dagen'', vertelde hij na afloop.

Plezier

Het plezier lijkt in ieder geval terug bij de 25-jarige Zweed, de nummer acht van de wereld, die na zijn verlies in de eerste ronde van de Australian Open nog opmerkte dat hij mogelijk zijn laatste partij had gespeeld.

''Als je hoge verwachtingen hebt en dan zo slecht speelt, kun je wel eens extra teleurgesteld reageren. Maar ik houd van tennis, daar kwam ik snel genoeg weer achter.''

Wildcard

Een week na zijn vroege uitschakeling in Australië vroeg hij toernooidirecteur Richard Krajicek om een wildcard. Die zag de finalist van Roland Garros 2009 natuurlijk graag komen.

De nummer drie van de plaatsingslijst maakt zijn faam tot dusverre waar. ''Ik heb wel een idee waarom ik slecht aan het jaar begonnen ben. Ik was moe, had na de ATP World Tour Finals begin december gewoon te weinig tijd om uit te rusten. Maar ja, zo'n toernooi laat je niet schieten.''

Davidenko

Söderling treft in de halve finale de Rus Nikolai Davidenko. Davidenko heeft vrijdag de halve finales bereikt door Jurgen Melzer met 6-3, 6-2 te verslaan.

De tweede halve finale gaat tussen de Serviër Novak Djokovic en de winnaar van de partij tussen de Fransman Gaël Monfils en de Rus Michail Joezjni. Zij treffen elkaar vrijdagavond.

Stepanek

Het is de derde keer dat Davidenko in Rotterdam de laatste vier bereikt. In 2006 verloor hij daarin van de Tsjech Radek Stepanek, een jaar later van de Kroaat Ivan Ljubicic. Met Söderling treft hij een gevreesd tegenstander, in de onderlinge stand is het 6-4 voor de Zweed.

''Hij is een jongen die snel speelt, daar kan ik op deze ondergrond problemen mee krijgen. Als Melzer vandaag versnelde, had ik het ook moeilijk. Het zal spannend worden, meestal zijn het driesetters als we elkaar treffen'', aldus de Rus.

Davidenko heeft zijn status sinds zijn winst eind vorig jaar bij de ATP World Tour Finals in Londen zien veranderen. De 'grijze muis' wordt langzaam een populaire speler.

''Het maakt me niet zo veel uit dat ik nu bekender ben. Een sponsor uit Rusland heeft het me in ieder geval nog niet opgeleverd.'' Ook een gesprek met Adidas leidde niet tot een overeenkomst.

Davidenko, met een knipoog: ''Het is niet heel belangrijk, maar ik wil ook niet altijd mijn tennisspullen in de supermarkt moeten kopen.''

NUwerk

Tip de redactie