Holland Heineken House geopend door Terpstra

VANCOUVER - Het Holland Heineken House in Vancouver is donderdag (plaatselijke tijd) officieel geopend.

Erica Terpstra, voorzitter van sportkoepel NOCNSF, en Philip de Ridder (algemeen directeur Heineken Nederland) verrichtten in de grote feesttent de openingshandeling door middel van het doorzagen van een boomstam.

In het Holland Heineken House worden Nederlandse sporters, die de komende twee weken een medaille winnen op de Spelen, gehuldigd.

Ook zijn er optredens van diverse artiesten, zoals Marco Borsato, Gerard Joling en Jan Smit. Het is de tiende keer dat bierbrouwer Heineken een Holland House heeft neergezet bij Olympische Spelen.

Trots

''Ik ben ongelooflijk trots wat hier gepresteerd is'', aldus Terpstra, die binnenkort wordt opgevolgd door André Bolhuis. ''De hele wereld probeert ons na te doen, maar er is maar één echt Holland Heineken House. Dit is een uniek gebeuren. Het olympische niveau is hier alvast bereikt, laat de sporters daar een voorbeeld aan nemen.''

Bezoekers

De capaciteit van het Holland Heineken House is 3750 personen. Per dag rekent de organisatie op 5000 bezoekers.

''In totaal zullen we tijdens deze Spelen uitkomen op 50.000 tot 70.000 mensen'', aldus Norbert Cappetti, woordvoerder van het Holland Heineken House, waar 330 mensen (190 vrijwilligers) werken.

Lees alles over Vancouver op onze special

NUwerk

Tip de redactie