Van Barneveld begint met zege

LONDEN - Raymond van Barneveld is de Premier League Darts begonnen met een overwinning. De Hagenaar versloeg titelverdediger James Wade donderdagavond in de volle O2 Arena in Londen met 8-5.

'Barney' liet in de eerste ronde goede scores noteren, waaronder drie keer 180, en kon het zich permitteren af en toe een dubbel te missen zonder zijn Engelse opponent terug te laten komen.

Wade, die de speaker vijf keer het maximum liet galmen, was percentueel gezien zelfs trefzekerder bij het uitgooien van een leg, maar kreeg daar onvoldoende kansen voor.

Goede start

Van Barneveld was blij met zijn goede start van de wedstrijdenreeks, die in veertien weken naar de eindstrijd toewerkt.

''Ik werk hard aan mijn conditie en de darttraining zelf gaat momenteel ook goed. Deze prestatie stemt tot tevredenheid, maar ik weet dat ik nog moet verbeteren naarmate het toernooi vordert.''

Phil Taylor

Tot grote vreugde van het publiek verscheen ook Phil Taylor op het podium. De favoriet was deze week ziek, maar voelde zich donderdag voldoende opgeknapt om te komen.

Van enige gammelheid was bovendien niets te merken. De wereldkampioen was tegen de Australische debutant Simon Whitlock oppermachtig. Hij won in deze reprise van de WK-finale met 8-3.

Tip de redactie