MILAAN - De internationale autosportfederatie FIA heeft woensdag in een officiële mededeling op zijn website benadrukt dat formule 1-teams geen enkele race mogen missen.

Dat bericht komt een dag nadat FIA-voorzitter Jean Todt had verklaard dat nieuwe teams de eerste drie races van het seizoen ongestraft aan zich voorbij zouden mogen laten gaan.

Todt beweerde dinsdag dat de teams en de FIA hebben afgesproken dat een F1-debutant drie races mag overslaan. De Fransman doelde daarmee met name op Campos Meta en US F1, die nog niet klaar lijken voor hun intrede in de koningsklasse van de autosport.

Geen auto

Beide teams hebben nog geen bolide gepresenteerd en moeten bovendien hun tweede coureur nog aanwijzen. Volgens een woordvoerder van de FIA was Todt dinsdag echter verkeerd geciteerd.

De federatie liet woensdag in een korte verklaring weten de regels nog eens goed bestudeerd te hebben. "Vanuit sportief oogpunt zijn teams die zich hebben ingeschreven voor het WK verplicht aan elke race van het seizoen deel te nemen. Iedere gemiste race betekent een schending van het 'Concorde Agreement' en de FIA-regels."