AMSTERDAM - Sebastian Vettel laat zich niet gek maken nu velen hem aanwijzen als grootste kandidaat voor de titel. Dit vertelt de Duitser tijdens de presentatie van de nieuwe Red Bull. "Ik bepaal zelf welke doelen ik nastreef."

Vorig seizoen was Vettel de juiste man op de juiste plaats. Red Bull bouwde voor het eerst in zijn bestaan een goede auto en daar profiteerde hij optimaal van. Al maakte hij nog wel te veel persoonlijke fouten.

Velen zijn er echter van overtuigd dat de 22-jarige coureur zijn lesje leerde en komend seizoen laat zien dat hij is gegroeid. Dan moet er meer inzitten voor de runner-up. Aan de titel wil Vettel zelf nog niet denken.

Favoriet

"Het is leuk om als favoriet bestempeld te worden, maar meer ook niet. En of ik nu wel of geen grote kanshebber ben, ik bepaal zelf wat ik wil bereiken", aldus Vettel, die daar cryptisch aan toevoegt: "En ik weet waar ik dit jaar voor wil gaan."

Daarna bezigt de Red Bull-coureur duidelijkere teksten. "Eigenlijk blijft er na 2009 maar één doel over: kampioen worden. Vorig jaar werd ik vice-kampioen, dus het zou stom zijn dat opnieuw te willen. Als ik nu de favoriet ben, prima. Zo niet, ook prima."

Interessant seizoen

"Laten we eerst maar eens afwachten hoe snel de RB6 blijkt te zijn", verschuilt Vettel zich achter een veelgehoord excuus in de winter.

"Ik hoop dat we er net zo goed voorstaan als vorig jaar, of wellicht zelfs beter. Er is concurrentie van McLaren, Ferrari en Mercedes, dus het wordt vast een interessant seizoen."