Red Bull Racing presenteert nieuwe bolide

AMSTERDAM - Red Bull Racing heeft als laatste van de huidige teams de nieuwe auto gepresenteerd. Sebastian Vettel en Mark Webber trokken woensdagochtend in de pitsstraat van het circuit van Jerez de la Frontera het doek van de RB6.

De wagen lijkt een logische doorontwikkeling van de RB5, waarmee het team in 2009 zijn eerste zes overwinningen boekte. Uiterlijke wijzigingen ten opzichte van zijn voorganger heeft de RB6 dan ook nauwelijks.

De bulten op de neus zijn iets hoger en de 'haaienvin' op de motorkap is wat gegroeid. Red Bull had deze aerodynamische hulpmiddelen in 2009 al op de wagen en het zijn dan ook concurrenten als Ferrari en McLaren die een inhaalslag moesten maken.

Diffuser

De dubbeldeks diffuser waarmee onder andere Brawn GP op de proppen kwam aan de start van het afgelopen seizoen ontbrak bij Red Bull. Ontwerper Adrian Newey bouwde er na een aantal races alsnog een in de RB5.

De RB6 is nu geheel om dit neerwaartse kracht genererende onderdeel heen ontworpen, waardoor de verschillende onderdelen, zoals de voorvleugel, beter op elkaar afgestemd moeten zijn.

Testritten

Webber geeft de nieuwe Red Bull woensdag voor het eerst de sporen tijdens de openingsdag van de testdagen op Jerez. Het Brits/Oostenrijkse team wil komend seizoen weer meestrijden om de titel.

Het team sloeg de eerste testdagen in Valencia van vorige week over om langer in de windtunnel te kunnen werken aan de aerodynamica.

NUwerk

Tip de redactie