De Graafschap verstevigt koppositie

VELSEN - De Graafschap staat sinds maandag steviger aan kop in de eerste divisie. De formatie uit Doetinchem won de uitwedstrijd bij Telstar (0-2). Naaste belager Go Ahead Eagles verloor twee punten aan hekkensluiter FC Oss (0-0).

De Graafschap heeft zeven verliespunten minder dan de nummer twee uit Deventer, die een wedstrijd meer heeft gespeeld.

De Graafschap besliste het duel met Telstar al voor rust. Aanvaller Hugo Bargas en Berry Powel troffen in de eerste helft doel.

Go Ahead Eagles, halve finalist in het nationale bekertoernooi, kon geen afstand nemen van FC Oss, dat zich afgelopen maand met maar liefst acht spelers versterkte.

Eindhoven

Cambuur, de nummer drie van de eerste divisie, kwam niet in actie. De wedstrijd tegen Fortuna Sittard werd afgelast. Eindhoven verraste met een uitzege op FC Dordrecht (3-0).

De Brabanders, die nog niet zo lang geleden grote financiële problemen kenden, hebben nu zelfs uitzicht op winst van de derde periodetitel. Eindhoven verloor voor eigen publiek nog met 8-0 van FC Dordrecht.

FC Zwolle

FC Zwolle haalde uit tegen RBC Roosendaal (6-1). Erik Bakker eiste een hoofdrol voor zich op. De invaller scoorde viermaal in negentien minuten. RBC Roosendaal beëindigde de wedstrijd met negen man. Felino Jardim en Jordan Remacle werden weggestuurd.

Trainer Edward Sturing blijft slecht presteren met FC Volendam en verloor van Excelsior (4-1). FC Volendam vindt zich nu terug op de veertiende plaats van de ranglijst. Emmen blijft de nummer voorlaatst van de eerste divisie. De formatie verloor van Omniworld (3-1).

Voetballers Leonardo en Rahim Ouedraogo van FC Emmen kregen de rode kaart. FC Den Bosch redde in de slotfase van het uitduel met MVV een punt. Paul Jans benutte in blessuretijd nog een strafschop: 2-2.

NUwerk

Tip de redactie