WARSCHAU - Dick Advocaat heeft zich zondag opnieuw negatief uitgelaten over het 'werkklimaat' in België. De bondscoach van de 'Rode Duivels' sprak na de loting voor de EK-kwalificatiereeks in Warschau zijn onvrede uit over de medewerking van de Belgische clubs aan de nationale bond.

''Het zou fijn als de clubs nog een beetje meewerken zodat we wat vriendschappelijke wedstrijden kunnen spelen, maar iedereen is maar met zichzelf bezig'', bromde de Hagenaar voor de camera van Sporza. ''Heel teleurstellend.''

Advocaat ging ook in op de problemen bij de Belgische voetbalbond, waar voorzitter François de Keersmaecker behoorlijk onder vuur ligt. ''De clubs hebben hem gekozen, dan moeten ze hem ook steunen."

Gekissebis

"Dat gekissebis moet maar een keer afgelopen zijn. Dit is een slechte zaak voor het Belgische voetbal.''

Op de website van Sporza voegde hij daar aan toe: ''Als de voorzitter moet opstappen, dan is de kans groot dat ik ook vertrek. Dit is geen dreigement, maar wel een signaal. Ik voel me goed bij de samenwerking met De Keersmaecker.''

Advocaat werkt tot het einde van het seizoen ook als interim-trainer bij AZ. De Belgen vrezen dat Advocaat langer in Alkmaar wil blijven werken, maar de Hagenaar heeft dat al meermaals stellig ontkend.