ROTTERDAM - Sekou Cissé ontbreekt zondag bij Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen AZ. De 24-jarige aanvaller uit Ivoorkust heeft zich wegens griep afgemeld bij trainer Mario Been.

Cissé, die afgelopen donderdag voor de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-1) was gepasseerd, haakte zaterdag al na tien minuten af tijdens de training.

Diego Biseswar heeft door de absentie van de Afrikaanse spits opnieuw een basisplaats bij Feyenoord.

Jonathan de Guzman krijgt van Been een nieuwe kans in de hoofdmacht. Daardoor moet routinier Roy Makaay, die tegen RKC basisspeler was, weer op de bank beginnen. Tim de Cler vervangt opnieuw aanvoerder Giovanni van Bronckhorst, die last heeft van een liesblessure.

Dembélé

AZ moet het in Rotterdam stellen zonder Brett Holman (kuit), Moussa Dembélé en Ragnar Klaven (beiden ziek). David Mendes da Silva, die tegen Feyenoord zijn honderdste eredivisiewedstrijd voor AZ speelt, keert terug in het basisteam.

AZ-trainer Dick Advocaat ontbreekt in de uitverkochte Kuip. Hij had zondag als bondscoach van België verplichtingen in Warschau bij de loting voor het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap in 2012.