BARCELONA - Zelfs in ondertal is Barcelona dit seizoen niet verslaan. De kampioen van Spanje beëindigde de competitiewedstrijd zaterdag tegen Getafe met negen spelers, maar mocht toch weer drie punten bijschrijven: 2-1.

Lionel Messi had de Catalanen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gebracht. De thuisclub moest echter na een klein half uur verder met tien man nadat Gerard Piqué met rood van het veld was gestuurd.

Met een speler minder slaagde Barça er halverwege de tweede helft in toch de voorsprong te verdubbelen, door een treffer van Xavi.

De middenvelder rondde na knap voorbereidend werk van Messi af. In de laatste minuut kreeg ook Rafael Marquez rood voor het veroorzaken van een strafschop, die werd benut door Roberto Soldado.

Tegenvaller voor Barça was het uitvallen van Daniel Alves en Yaya Touré. Alves liep al tijdens de warming-up een kuitblessure op en kan daardoor ongeveer drie weken niet voetballen. Touré blesseerde zich aan zijn dijbeen, hij moet twee weken toekijken.

Beide spelers kunnen waarschijnlijk niet in actie komen tijdens de eerste confrontatie met VfB Stuttgart in de achtste finales van de Champions League, op 16 februari.