MANCHESTER - Manchester United heeft zaterdag in de Engelse voetbalcompetitie een eenvoudige overwinning geboekt op Portsmouth: 5-0. De nieuwe koploper van de Premier League kreeg daarbij wel nogal wat hulp van de spelers van de hekkensluiter, die maar liefst drie eigen doelpunten maakten.

Chelsea kan de koppositie zondag weer overnemen van United als het op Stamford Bridge wint van Arsenal.

Anthony vanden Borre, Marc Wilson en Richard Hughes hielpen Manchester United een handje door alle drie een eigen doelpunt te maken.

De andere twee treffers kwamen op naam van Wayne Rooney en Dimitar Berbatov. Edwin van der Sar beleefde in het doel van ManUnited een rustige middag. United heeft een punt meer dan Chelsea.

Manchester City

George Boateng hielp Hull City aan een even verrassende als noodzakelijke overwinning op Manchester City. De Nederlandse middenvelder maakte het tweede doelpunt van de degradatiekandidaat, die met 2-1 won van de subtopper uit Manchester. Jan Vennegoor of Hesselink begon in de basis en werd net als Boateng in de slotfase gewisseld. Hull City klom door de zege naar de veertiende plaats, Manchester City bleef steken op de zesde plek.