ROTTERDAM - Robin Haase en Thiemo de Bakker hebben in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament lastige tegenstanders.

Haase werd vrijdag bij de loting in Rotterdam gekoppeld aan de als vijfde geplaatste Spanjaard Tommy Robredo, De Bakker zag de Kazak Evgeni Korolev uit de koker komen.

Topfavoriet voor de toernooiwinst is Novak Djokovic. De als eerste geplaatste Serviër moet het in de eerste ronde opnemen tegen de Oekraïner Sergiy Stachovski. De als tweede geplaatste Rus Nikolai Davidenko ontmoet in de openingsronde de Spanjaard Feliciano Lopez.

Vier Nederlandse tennissers komen zaterdag en zondag al in actie in Ahoy in de kwalificaties. De beste vier stromen door naar het hoofdschema, dat maandag begint.

Guez

Raemon Sluiter speelt in de eerste ronde van die kwalificaties tegen de Italiaan Simone Bolelli. Jesse Huta Galung treft de Fransman David Guez, Igor Sijsling moet tegen de Belg Christophe Rochus.

Toernooidirecteur kon de laatste wildcard voor het kwalificatietoernooi verstrekken aan de 16-jarige Jannick Lupescu. Hij won onlangs met Justin Eleveld het dubbelspel bij de junioren op de Australian Open.