COBHAM - John Terry is niet langer aanvoerder van het Engelse nationale voetbalelftal. Dat heeft bondscoach Fabio Capello vrijdag beslist.

De verdediger van Chelsea is in opspraak geraakt door een affaire met de ex-vriendin van zijn voormalige ploeggenoot Wayne Bridge.

''Na lang wikken en wegen heb ik het besluit genomen dat het het beste is om John Terry de aanvoerdersband af te nemen'', stelt de Italiaanse bondscoach in een verklaring op de website van de Engelse bond FA.

''Als aanvoerder heeft John Terry zich bijzonder positief opgesteld, maar ik moet ook andere overwegingen maken en handelen in het belang van het team.''

Ferdinand

De 29-jarige Terry was vanaf 2008 aanvoerder van het Engelse team. Normaal gesproken neemt tweede keus Rio Ferdinand nu de band over.

''Er is geen reden dat te veranderen'', zei Capello. De reactie van Terry was kort: ''Ik respecteer volledig het besluit van Fabio Capello. Ik zal alles blijven geven voor Engeland.

De Britse media smulden de afgelopen dagen over de vermeende escapade van Terry. De getrouwde vader van twee kinderen zou een affaire hebben gehad met Vanessa Perroncel, de voormalige vriendin van Bridge.

Lingeriemodel

Het lingeriemodel heeft een kindje van Bridge, die zes jaar samenspeelde met Terry bij Chelsea.

Ondanks het besluit van Capello krijgt Terry alle steun van Carlo Ancelotti, zijn coach bij Chelsea.

''Het maakt mij niet uit wat er uit het gesprek met Capello gaat komen. Dit is een probleem voor Capello en John Terry. John doet het goed hier en speelde sterk de afgelopen twee wedstrijden. Hij doet mee tegen Arsenal en is onze aanvoerder'', aldus Ancelotti.

Steun

Ancelotti heeft niet met Terry over de kwestie gesproken. Hij gelooft dat de speler ook de steun heeft van zijn ploeggenoten. ''Ik hoef niks over zijn privéleven te weten. Voor mij is het belangrijk dat hij zich professioneel gedraagt en dat doet hij.''