ROME- AS Roma heeft donderdag een forse stap gezet richting de finale van het Italiaanse bekertoernooi. De Romeinen wonnen de eerste wedstrijd in de halve finales op eigen veld met 2-0 van Udinese. In Spanje lijkt Atletico Madrid vrijwel zeker van de eindstrijd.

Dankzij doelpunten van de Montenegrijn Mirko Vucinic en de Franse verdediger Philippe Mexes ging AS Roma al met een comfortabele voorsprong rusten. Na de pauze beperkte het team, dat inmiddels achttien officiële duels op rij niet verloor, zich tot consolideren.

In de andere halve finale won Internazionale woensdag al met 1-0 van Fiorentina. De returns worden gespeeld op 14 april.

Atletico

In Spanje stelde Atletico Madrid een plekje in de finale van de Copa del Rey nagenoeg zeker. De tweede club uit de hoofdstad verloeg Racing Santander met liefst 4-0.

De Portugees Simao en voormalig Arsenal-speler José Antonio Reyes bezorgden Atletico voor rust een 2-0-voorsprong. De Uruguyaan Diego Forlan verdubbelde de marge na de pauze door twee strafschoppen te benutten.

Woensdag won Sevilla al met 2-0 van Getafe. Volgende week zijn de returns.