LA PLAGNE - Piloot Arend Glas en zijn remmers Marcel Welten, Arnold van Calker en Timothy Beck zijn zaterdag in hun viermansbob tiende geworden in de finale wedstrijd om de werelbeker in La Plagne. Het team Glas eindigde door die klassering als zevende in het eindklassement van de wereldbeker.

De Nederlandse equipe behoort daarmee dit seizoen tot de subtop in de viermansbob. Het was een stevige verbetering van de dertiende plek die Groninger Glas en zijn remmers vorig seizoen behaalden in de World Cup. De viermansbob gaat in februari als outsider van start op de Olympische Spelen in Salt Lake City.

Vrijdagavond eindigde Glas met remmer Marcel Welten op de twintigste plaats in het wereldbekerklassement van de tweemansbob. De Nederlandse viermansbob gleed zaterdag in beide manches bijna even hard naar beneden. De eerste run door het 1507 meter lange ijskanaal met 19 bochten ging in 58,61 seconden, de tweede in 58,71 seconden (opgeteld 1.57,32 minuten). Dat was beduidend langzamer dan de viermansslede van de Fransman Bruno Mingeon. Zijn team won de laatste wereldbekerwedstrijd in 1.56,12.

De Zwitser Martin Annen veroverde de wereldbeker in de viermansbob. Een vierde plek in de afdaling van zaterdag in La Plagne volstond. Annen won vrijdag met teamgenoot Cedric Grand ook al de wereldbeker in de tweemansbob. Hij is daarmee de derde piloot in de geschiedenis van de wereldbeker die de titel wint in zowel de kleine als de grote bobslee. De dubbel leverde de 27-jarige Zwitser een bonus van 20.000 euro op.

Overigens dankte Annen zijn winst voor een groot deel aan de afwezigheid van titelverdediger André Lange. De Duitser, die tot zaterdag duidelijk aan de leiding ging in de world cup, liet verstek gaan tijdens de finale in het Franse wintersportparadijs. Lange zag meer in een andere voorbereiding op de spelen in Salt Lake City.