AMSTERDAM - John Terry heeft vrijdag een ontmoeting met bondscoach Fabio Capello om over zijn toekomst als aanvoerder van de nationale ploeg te praten.

Dat meldt tv-zender Sky News.

De captain van Engeland en Chelsea ligt zwaar onder vuur nadat boulevardkranten een buitenechtelijke relatie tussen hem en de ex-vriendin van mede-international Wayne Bridge aan het licht brachten.

Capello

Capello kwam donderdagmiddag aan op vliegveld Heathrow, maar voelde er weinig voor de massaal aanwezige pers te woord te staan.

De Italiaan herstelde in Zwitserland van een knieoperatie en zou eigenlijk direct doorvliegen naar Warschau, waar zondag de loting voor de EK-kwalificatie wordt verricht. Die plannen heeft hij nu echter plotseling gewijzigd.

Aanvoerder

Terry wil in afwachting van het gesprek ook niet al te veel kwijt. "Er is nog niets te melden over zijn toekomst als aanvoerder van Engeland", meldde zijn woordvoerder.

"John gaat de kwestie eerst bespreken met Capello. De bondscoach zal vervolgens met een verklaring naar buiten komen."

Egypte

De komende interland van de Engelsen staat gepland voor 3 maart, als wordt aangetreden tegen de Afrikaanse kampioen Egypte.

Normaal gesproken zouden Terry en Bridge, die tegenover vrienden zou hebben laten weten nooit meer met zijn voormalige boezemvriend samen te willen spelen, elkaar dan weer tegenkomen.