HEERENVEEN - SC Heerenveen hoopt begin volgende week bekend te maken wie Jan de Jonge opvolgt als trainer. De Friese eredivisieclub zal een interim-coach aanstellen, die het lopende seizoen afmaakt.

''We hebben te maken met beschikbaarheid en bereidheid",' aldus directeur Yme Kuiper op de clubwebsite.

''In principe zoeken we een tijdelijke man, om in de zomer iemand voor de langere termijn aan te kunnen stellen. Dat zou in principe ook de tijdelijke man kunnen zijn, maar daar gaan we in eerste instantie niet van uit.''

Shortlist

Kuiper, die aangaf een 'shortlist' met namen te hebben, sprak donderdag samen met De Jonge de spelersgroep toe.

''Dat was geen makkelijke klus voor hem, want Jan zit behoorlijk met de situatie in de maag. Jan is echter wel een kerel. Hij loopt niet voor problemen weg",' zegt Kuiper.

De Jonge, die in september de ontslagen Trond Sollied opvolgde als hoofdcoach, legde woensdag zijn taak neer. Goede prestaties bleven onder zijn leiding uit.

Zolang er geen vervanger is aangesteld hebben assistent-trainers Gert Heerkes en Johnny Jansen de leiding. SC Heerenveen, dat dertiende staat, speelt zaterdag in de competitie thuis tegen FC Utrecht. 

Roy Beerens

Heerenveen kan in die wedstrijd niet beschikken over Roy Beerens. De vleugelaanvaller viel dinsdag tegen VVV uit met een rugblessure en is daarvan nog niet hersteld.

"Hij heeft een schop in zijn rug gehad en had behoorlijk veel pijn", zegt de fysiotherapeut. "Maar hij heeft nog een paar dagen om te herstellen."