VALENCIA - Zo'n 36.000 fans waren woensdag getuige van de eerste testsessie van de Spaanse autocoureur Fernando Alonso met zijn Ferrari. De eerste rondjes van de tweevoudig wereldkampioen leidden zelfs tot een verkeersopstoppingen rond het circuit in Valencia.

Alonso is komend seizoen teamgenoot van de Braziliaan Felipe Massa bij Ferrari. Hij vervangt de Fin Kimi Räikkönen. Behalve Alonso kwam onder anderen ook de Britse wereldkampioen Jenson Button op de baan. Hij testte de nieuwe McLaren.

Alonso sloot zijn eerste trainingsdag voor Ferrari af met de beste tijd. De tweevoudig wereldkampioen drukte direct de hoge verwachtingen. ''Het is pas mijn eerste dag. Ik ben echt niet direct de titelfavoriet'', aldus de Spanjaard.

Grote Prijzen

''Voordat we om de prijzen kunnen meedoen, moeten we een hoop rondjes rijden en zorgen dat de bolide zo sterk is dat die alle Grote Prijzen kan uitrijden. Voor mij is het belangrijk me volledig op mijn gemak te voelen in de wagen. Ik moet nog veel ontdekken. Het resultaat is op dit moment nog niet zo belangrijk.''

Alonso reed woensdag 127 ronden in de Ferrari, meer dan wie dan ook op de trainingsdag. Het nieuwe seizoen van de Formule 1 begint op 14 maart in Bahrein.