ROTTERDAM - Trainer Mario Been van Feyenoord doet voor de uitwedstrijd donderdag tegen hekkensluiter RKC Waalwijk weer eens beroep op zijn 'joker' Roy Makaay.

De 34-jarige aanvaller mag in het Rotterdamse basisteam beginnen. De 43-voudige international fungeert in zijn laatste contractjaar in De Kuip voornamelijk als bankzitter en invaller.

Door de rentree van Makaay zakt de vertrouwde aanvalsleider Jon Dahl Tomasson een linie terug. De Deen speelt tegen RKC als schaduwspits. Aankoop Sekou Cissé is zijn basisplaats kwijt. Diego Biseswar lost hem af als linksbuiten. Ook Denny Landzaat dient in Waalwijk op de bank plaats te nemen.

Niet in vorm

''Sekou is niet in vorm'', legde trainer Mario Been woensdag uit in De Kuip. ''Het heeft niets met zijn inzet te maken. Hij krijgt ook genoeg vertrouwen van mij. Maar aanvallend brengt hij te weinig. Hij is niet balvast genoeg en ook zonder bal gaat er te weinig van hem uit. Daarom krijgt Diego nu weer een kans.''

Landzaat

De opmerkelijke reserverol voor Landzaat, een vaste klant de laatste maanden in het basisteam van Feyenoord, heeft volgens Been een tactische achtergrond. ''Ik wil tegen RKC van eigen kracht uitgaan. We zijn het immers aan onze stand verplicht om te winnen van de ploeg die onderaan staat in de eredivisie. Daarom kies ik voor meer aanvallend ingestelde spelers.''

Van Bronckhorst

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst is door een heupblessure, die hij zondag opliep tijdens de klassieker tegen Ajax (1-1), niet beschikbaar voor het duel met RKC. Tim de Cler vervangt hem opnieuw. Van Bronckhorst is zondag voor de thuiswedstrijd tegen AZ mogelijk weer speelklaar. ''Gio herstelt meestal snel'', merkte Been op.