LIMA - Hamburger SV heeft een psycholoog naar Peru gestuurd om spits Paolo Guerrero van zijn vliegangst af te helpen. De Peruaanse international is al drie keer in een vliegtuig gestapt om terug te keren naar Duitsland, maar ging er steeds vlak voor de start weer uit.

Kalmeringsmiddelen en gezelschap van zijn familie hielpen niet.

De 26-jarige concurrent van Ruud van Nistelrooij was in Peru aan het herstellen van een kruisbandoperatie. Volgens zijn familieleden heeft Guerrero pas sinds kort last van vliegangst.

De aanvaller verloor in 1987 een oom door een vliegtuigongeluk. In augustus kwam het vliegtuig van HSV, op de weg terug van een Europa League-wedstrijd in Frankrijk, terecht in hevige turbulentie.

Guerrero gaf toe dat hij nog nooit zo bang was geweest.

Doelpunten

Het ergste leed lijkt overigens geleden. Dat liet Guerrero woensdag zelf in een interview in de krant El Bocon weten. ''Ik voel me al een stuk beter en vlieg binnenkort zeker naar Duitsland. Ik zal laten zien dat ik hier goed doorheen kom. Over een maand maak ik weer doelpunten.''

Hij toonde zich ingenomen met de aandacht van HSV. ''De club heeft me zeer goed behandeld en zich bekommerd om mijn genezingsproces. Daar ben ik ze dankbaar voor.''