RIJSWIJK - PSV verdedigt woensdagavond voor eigen publiek tegen FC Utrecht de broze koppositie. Door de remise afgelopen zondag bij Vitesse (0-0) kwam FC Twente, dat zelf met 2-0 won van Roda JC, in punten weer op gelijke hoogte.

Dankzij een beter doelsaldo mag PSV zich nog wel lijstaanvoerder noemen. De Eindhovense ploeg verloor in de eredivisie slechts één keer van FC Utrecht in eigen huis. Dat was op 25 oktober 1980.

Toen eindigde het onderlinge duel in het Philips Stadion in 2-3. Bij FC Utrecht stonden destijds de huidige hoofdtrainer Ton du Chatinier en diens assistent Jan Wouters beiden op het veld.

Streekderby

FC Twente ontvangt streekgenoot Heracles Almelo. In dat immer beladen duel speelt Theo Janssen bij de thuisploeg zijn 250e eredivisiewedstrijd. FC Twente is in de competitie nog steeds ongeslagen en heeft in de laatste vijf officiële duels steeds de nul gehouden.

Ajax

Nummer drie Ajax krijgt Roda JC op bezoek. De Limburgse ploeg haalde op 19 augustus 2001 voor de laatste keer een punt weg uit de ArenA (1-1). De daaropvolgende zeven uitbeurten in Amsterdam gingen verloren.