EINDHOVEN - Harry van Raaij heeft zijn functie binnen het stichtingsbestuur van PSV neergelegd.

De oud-voorzitter van de club uit Eindhoven kreeg een verschil van mening met president-commissaris Frits Schuitema en besloot daarop de eer aan zichzelf te houden.

Hij heeft nu geen officiële functie meer bij PSV.

''Als je zolang op verschillende posities met een club verbonden bent geweest, wil je de banden niet op deze wijze verbreken'', bevestigde een teleurgestelde Van Raaij het bericht in De Telegraaf van woensdag.

Leidinggeven

''Maar dit is blijkbaar de manier hoe er nu met elkaar wordt omgegaan. Ik wil het verleden zeker niet verheerlijken, maar dat ging vroeger toch wel wat anders.''

Van Raaij en Schuitema waren het al langer niet eens over de manier van leidinggeven. Toen Van Raaij een tegenvoorstel deed over iets waar hij zich niet in kon vinden, werd dat niet gewaardeerd en werd er aangestuurd op zijn vertrek.

Klankbord

''Ik houd er niet zo van als een commissaris op de stoel van de directie wil gaan zitten. Maar het is erg jammer. Ik bleef al lange tijd op afstand en werd ook niet overal bij betrokken. Maar ik denk dat ik zeker nog een goed klankbord voor PSV had kunnen zijn," verklaart de oud-voorzitter.

"Zo gaat het blijkbaar als je liever meelopers dan tegenstrevers hebt. Gelukkig bewaar ik wel hele goede herinneringen aan mijn afscheid als voorzitter en ook aan de supporters en andere mensen bij PSV.''

Schuitema

De oud-preses vertrok vorig jaar november al uit het bestuur. Hij verzocht Schuitema om dit niet naar buiten te brengen.

''Dit hadden we duidelijk afgesproken, maar helaas is deze afspraak ook geschonden. Er zijn ook geen pogingen ondernomen om mij in het bestuur te houden. Maar ik denk dat ik een goede beslissing heb genomen. Ik blijf ook zeker naar de wedstrijden van PSV gaan.''