ALKMAAR - AZ hoeft voorlopig niet te vrezen voor een vertrek van Marcel Brands. De directeur voetbalzaken van de landskampioen weersprak dinsdag aanhoudende geruchten dat hij in beeld zou zijn bij PSV.

PSV is voor volgend seizoen op zoek naar een technisch manager en zou zelfs al een oriënterend gesprek met Brands hebben gehad. ''Ik concentreer me volledig op AZ'', aldus de oud-prof. ''Ik heb dus ook niet met PSV gesproken.'' De Eindhovenaren wilden niet reageren op de geruchten.

Brands liet eerder wel al doorschemeren dat hij bij AZ graag met dezelfde ambities wil blijven werken. De Alkmaarders verkeren na het faillissement van DSB al maanden in onzekerheid over de toekomst van de club. Het is nog steeds onduidelijk wie eigenaar van de Alkmaarse voetbalclub wordt.

Ambities

Als AZ zijn sportieve ambities naar beneden zal moeten bijstellen, heeft dat mogelijk gevolgen voor het aanblijven van Brands. ''Ik ga pas naar mijn eigen toekomst kijken als we duidelijkheid hebben'', zei Brands.

Liquiditeitstekort

De directie van AZ loste vorige week in ieder geval een dreigend liquiditeitstekort van zo'n 7 miljoen euro op door Sébastien Pocognoli en Ari te verkopen. De Alkmaarders kunnen daardoor aan hun financiële verplichtingen blijven voldoen.