AMSTERDAM - Marko Pantelic en Eyong Enoh azen beiden op een nieuw contract in Amsterdam. De Serviër en de Kameroener wachten tot hun managers met groen licht komen.

Hij kwam als een noodoplossing. Pantelic had geen club, Ajax geen goede spits. Kort na de start van de competitie tekende Pantelic voor tien maanden waarvoor hij ongeveer een miljoen euro toucheert.

Het huwelijk bevalt de Servische spits, afgelopen zondag doeltreffend tegen Feyenoord (1-1), zo goed, dat hij hoopt nog enkele seizoenen bij Ajax te blijven.

Nieuwe overeenkomst

Pantelic in Sportweek: “We zijn er nog niet uit. Ik wil graag blijven, heb het naar mijn zin in Amsterdam. Maar beide partijen moeten zich vinden in de nieuwe overeenkomst.” Punt van discussie is niet alleen de lengte van het contract, maar ook de hoogte van het salaris. Ajax wil geen buitensporige salarissen meer betalen. Pantelic zet echter hoog in.

“Ik ben dit seizoen akkoord gegaan met de voorwaarden van Ajax. Nu moeten ze mijn voorwaarden accepteren. Als dat gebeurt is het oké, als dat niet gebeurt is het ook oké. Wat er ook gebeurt: Ajax zal altijd in mijn hart blijven en ik zal tot de laatste dag blijven werken.”

Eenzijdige optie

Ook Enoh hoopt een verbeterde verbintenis te tekenen in Amsterdam. De middenvelder ligt tot 2012 vast, doordat Ajax een eenzijdige optie in zijn contract lichtte. De zaakwaarnemer van de Kameroener vroeg destijds om een opwaardering. Daarover zijn de besprekingen nog gaande.

“Hoe het er exact voor staat, weet ik niet,” zegt Enoh. “Ik kom net terug uit Afrika. Mijn manager is er mee bezig. Ik verwacht dat we eruit komen, want ik graag nog een paar jaar bij Ajax spelen. “I’d love to stay.”