ROTTERDAM - De transfer van de Braziliaanse aanvaller Wanderson naar Feyenoord gaat niet door. Dat maakte de club maandagavond bekend.

De topscorer van het Zweedse Göteborg was al wel gekeurd door de medische staf in Rotterdam, maar Feyenoord kon hem alleen contracteren als er naast Andwélé Slory nog meer spelers verkocht konden worden. Dat is niet gelukt.

''We hadden hem laten keuren om in ieder geval klaar te zijn om op het laatste moment toe te kunnen slaan'', aldus een woordvoerder van Feyenoord.

''Maar het is helaas niet gelukt om voor de transferdeadline naast Slory nog meer spelers te verkopen. Het is een financiële kwestie.''

Schet

Feyenoord heeft wel Mitchell Schet teruggehaald van Excelsior. De 22-jarige aanvaller was het afgelopen jaar verhuurd aan de eerstedivisionist. Zijn komst houdt verband met het vertrek van Slory, die maandag bij West Bromwich Albion voor anderhalf jaar tekende.

Schet speelde negentien competitiewedstrijden voor Excelsior, waarin hij vier keer scoorde. De aanvaller maakte vorig seizoen zijn debuut voor Feyenoord.