LONDEN - Een buitenechtelijke affaire gaat de Engelse international John Terry mogelijk zijn aanvoerdersband in het nationale team kosten. De Engelse voetbalbond berichtte maandag dat bondscoach Fabio Capello binnenkort een beslissing neemt.

Terry's affaire met de ex-vriendin van zijn voormalige teamgenoot Wayne Bridge is de afgelopen dagen breed uitgemeten in de Engelse pers.

De verdediger van Chelsea, die tevergeefs had geprobeerd de publicaties tegen te houden, werd zaterdag massaal uitgefloten door het eigen publiek. Ook zijn ploeggenoten spreken schande van de affaire, die al zou zijn aangevangen terwijl Bridge nog met de vrouw samen was.

'‘Als alle aantijgingen aan het adres van Terry waar blijken te zijn, dan moet zijn rol als aanvoerder van het Engelse team heroverwogen worden,'’ reageerde Gerry Sutcliffe, Engelands minister van Sport, maandag tegenover de BBC.

Verantwoordelijkheden

‘'Op het veld is Terry een fantastische speler en een prima aanvoerder, maar de aanvoerder van Engeland heeft ook buiten het veld verantwoordelijkheden in de richting van zijn land'', aldus Sutcliffe.

Bridge speelt inmiddels bij Manchester City, maar is nog wel Terry's teamgenoot in het Engelse elftal. De eerstvolgende interland staat gepland voor begin maart.