VALENCIA - Michael Schumacher heeft maandag een prima eerste testrit gereden in de nieuwe Formule 1-wagen van Mercedes. Op het circuit van Valencia reed de 41-jarige Duitse coureur, die dit seizoen zijn rentree maakt in het wereldkampioenschap, de derde tijd: 1.12,947.

Felipe Massa van Ferrari klokte het snelste rondje (1.12,547). Pedro de la Rosa zette in zijn Sauber de tweede tijd (1.12,784) neer.

Schumacher was overigens sneller dan zijn teamgenoot bij Mercedes, Nico Rosberg. Die werd met 1.13,543 vierde. De rondetijden zeiden echter niet zo veel. Bijtanken is dit seizoen verboden, de auto's zijn aangepast en hebben onder meer grotere tanks.

Zevenvoudig wereldkampioen Schumacher was na afloop zo blij als een kind. ''Vandaag voel ik me als een klein jongetje dat een nieuw speeltje heeft gekregen'', vertelde hij de massaal toegestroomde pers.

''Ik denk dat we het goed gedaan hebben, de jongens hebben het goed gedaan. We hebben ongeveer 80 rondjes gereden, voor zo'n eerste dag is dat prima.''

Massa

Massa, die vorig seizoen zwaar hoofdletsel opliep, voelt zich weer helemaal fit. ''Ik ben erg blij weer terug te zijn, ik voel me fysiek goed. Ik heb 100 rondjes gereden, maar ik had er nog wel een paar kunnen rijden'', zei de Braziliaan, die totaal geen angst had om weer achter het stuur te kruipen. ''Ik ben er 100 procent klaar voor.''

De eerste Grote Prijs van het seizoen is op 14 maart in Bahrein.