ZEIST - De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft een vooronderzoek ingesteld naar de uitlatingen van Kristian Bak-Nielsen op de officiële website van sc Heerenveen.

De Deense verdediger deed daarop zondag zijn beklag over scheidsrechter Kevin Blom, die een dag eerder de leiding had bij de competitiewedstrijd van de Friezen bij ADO Den Haag (2-1).

Bak-Nielsen beweerde op de website van Heerenveen dat Blom de Hagenaars expres liet winnen. ''Na de 1-1 vroeg ik de scheids waar hij mee bezig was. Hij zei dat hij wilde dat ADO zou winnen'', aldus Bak-Nielsen.

''Meen je dat, vroeg ik hem, waarop hij 'ja' zei. Bij de 2-1 van ADO stond hij alleen maar te lachen. Na afloop zei ik tegen hem dat ik het verhaal in de pers zou gooien. 'Je doet maar', zei hij. Ongelooflijk, wat een arrogantie. Zoiets heb ik in mijn hele voetbalcarrière nog nooit meegemaakt.''

De aanklager gaat bij de verdediger navragen of hij dat inderdaad zo heeft gezegd. Ook Blom wordt om een verklaring gevraagd, zo liet een woordvoerster van de KNVB maandag weten. Op basis daarvan besluit de aanklager of hij met een schikkingsvoorstel komt.