ALKMAAR - David Mendes da Silva mist dinsdagavond de uitwedstrijd van AZ tegen NAC. De middenvelder heeft te veel last van een liesblessure.

''De medische staf vindt het risico te groot om hem mee te laten spelen'', stelde trainer Dick Advocaat maandag op de website van de kampioen uit Alkmaar.

Brett Holman is ook nog niet hersteld van een blessure aan het kuitbeen. Advocaat beschikt verder over een fitte selectie. Hector Moreno en Kew Jaliens keren terug van een schorsing.

Advocaat noemt NAC een moeilijke tegenstander. Hij kijkt echter liever naar zijn eigen ploeg.

''Het moet een keer gaan draaien, excuses zijn er niet meer. Met goed voetbal alleen komen we er niet. Het resultaat is bepalend. Dat zag je wel tegen FC Groningen. Ik geloof dat we resultaat gaan halen. Ik heb het gevoel dat de spelers dat ook doen.''

NAC

Csaba Fehér en Ellery Cairo kunnen met NAC voor eigen publiek voetballen. Beide spelers meldden zich zaterdag nog geblesseerd af voor het duel met VVV (2-0).

Matthew Amoah, Leonardo en Rob Penders zijn nog afwezig tijdens het duel met de regerend kampioen uit Alkmaar. Trainer Robert Maaskant verwacht dat hij het drietal vrijdag in de uitwedstrijd tegen Willem II weer kan opstellen.

Maaskant kijkt uit naar de ontmoeting met AZ. ''Zij hebben van FC Groningen en Ajax verloren terwijl ze beter waren. Dat is uiterst pijnlijk natuurlijk'', zegt hij op de website van de club.

''Ze komen hier wel met een bepaalde spanning naar toe, want ze moeten winnen van ons. Maar ja, wij willen natuurlijk ook graag winnen, wat dacht je. Het wordt dus een interessant wedstrijdje, waar we met z'n allen veel zin in hebben.''