AMSTERDAM - Mercedes GP heeft maandagochtend in Valencia de nieuwe wagen voor het komende seizoen gepresenteerd. Michael Schumacher en Nico Rosberg trokken in de pitstraat van het Spaanse circuit het laken van de W01.

De opvolger van de zeer succesvolle Brawn BGP 001 toont sterke gelijkenissen met de grootste concurrent van het vorige seizoen, de Red Bull RB5. Net als Ferrari heeft ook Mercedes de geknikte neus van de Oostenrijkers overgenomen.

Mercedes keert na een afwezigheid van 54 jaar terug in de Formule 1 met een eigen fabrieksteam. De autobouwer uit Stuttgart nam eind 2009 het Brawn GP-team over en doopte het om tot Mercedes GP.

Nico Rosberg zal de W01 voor de eerste maal de sporen geven. Ook Michael Schumacher is aanwezig in Valencia. De Duitser kruipt maandag voor het eerst sinds zijn terugkeer in de sport achter het stuur van een nieuwe Formule 1-wagen. 'Schumi' mocht door het testverbod niet eerder met actueel materiaal de baan op.

Testweek

Deze week staan in Valencia de eerste officiële tests van het seizoen op het programma. Naast de debuterende teams slaan ook Red Bull Racing en Force India de testweek over om meer tijd in de fabriek te kunnen besteden aan de nieuwe wagen.

Verder komen alle teams in actie op het circuit aan de Spaanse oostkust.

Nieuwe Mercedes GP